21 Mayıs 2011 Cumartesi

Sarımsaklı Köfte Tarifi

Malzeme: 2 su bardağı  köftelik ince bulgur
                1 su bardağı irmik
                1 su bardağı un
                Biber salçası
                Kimyon ve tuz
                Limon
                1 baş sarımsak
                1 su bardağına yakın sıvıyağ
Yapılışı: Bulguru ve irmiği mutlaka soğuk suyla ıslatın. İyice suyunu çekip şişinceye kadar bekletin. Sonra üzerine salça, kimyon ve tuz atıp iyice yoğurun. Daha sonra un ilave ederek bununla da yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasına parmak ucuyla bastırın. ortası çukur olsun daha iyi  pişer. Sonra kayanayan suya bu köfteleri atıp haşlayın, köfteler haşlandıkça suyun yüzüne  çıkmaya başlarlar. işte o zaman haşlama işi tamam demektir. Süzgece döküp süzün.
        Tencereye sıvıyağ ve salçayı koyup biraz kavurun altını söndürüp içine rendelediğiniz sarımsakları  ve limon suyunu ilave edin. Daha sonra süzgeçteki köfteleri de içine döküp iyice karıştırın, üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder