21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kalbura bastı nasıl yapılır


Malzeme: 1 paket margarin
                3 yumurta
                2 fincan yoğurt
                1 paket kabartma tozu
                1 paket vanilya
                1 tatlı kaşığı tarçın
                Aldığı kadar un ve iri çekilmiş ceviz içi
                Şurubu için 3 su bardağı şeker, 2.5 su bardağı su, 1 kaşık limon suyu
Yapılışı:  Margarini eritip, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu ekle. Un koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğur. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, içine tarçınlı ceviz koy, poğaça şeklinde kapat ve kevgirin üzerinde yuvarla. Margarinle yağlanmış tepsiye dizip 170 derece fırında pişir. Çıkınca az ılımasını bekleyip soğuk şurup dök.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder