21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kolay Börek tarifi Gül böreği


Malzeme: 3 tane hazır yufka
               1 çay bardağı yoğurt
               1 çay bardağı sıvıyağ
               Az kavrulmuş ıspanak (veya haşlanmış patates tuz karabiber pul biber karışımı)
               Üstü için de yumurta ve çörek otu
Yapılışı:  Yufkaları tezgâhın üzerine serip 4 parçaya kesin. Hepsini üstüste koyup kenara çekin. Birer birer alıp yoğurt sıvıyağ karışımından fırçayla üstüne sürün ve hazırladığınız ıspanak veya patatesli harçtan 1 veya 1.5 kaşık koyup sarma gibi sarın sonra bir ucundan tutup resimdeki gibi içten dışa doğru şekillendirip margarinle yağlanmış tepsiye dizin. Hepsini bu şekilde sardıktan sonra kalan yoğurtlu sıvıyağ karışımına bir yumurta kırıp üzerlerine sürün ve biraz çörek otu serpiştirip fırına sürün. 170 derecede sarı renkte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder