14 Mayıs 2011 Cumartesi

Yaz turşusu

Malzeme:
1 kg. mevsim sebzesi
4-5 diş sarımsak
1 demet dereotu
3-4 sap asma  filizi
8-9 körpe asma yaprağı
1 fincan sirke
Yeterince tuz
Yapılışı:
Sebzeleri  ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra bir iki yerinden iğneyle küçük delikler açın. Kavanozun dip kısmına asma yapraklarını yerleştirin. Üzerine diğer sebzeleri sıkı sıkı dizin. Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu ve asma yapraklarını koyun, sonra da üstüne tuzlu ve sirkeli su doldurup kapağını sıkıca kapatın. 2 gün sonra kapağı açıp köpüğünü alın. Sebzeler iyice sararınca turşunuz olmuş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder