21 Mayıs 2011 Cumartesi

Lokma Tatlısı nasıl yapılır

Malzeme: 3 su bardağı un
               2 çorba kaşığı erimiş margarin
               1 tutam tuz
               1 tatlı kaşığı yaş maya
               1 tatlı kaşığı şeker
               Yoğurmak için yeterince su
               Kızartmak için yağ
Yapılışı:  Maya ve şeker biraz su ile ıslatılır. Un, erimiş margarin ve tuz koyulur. Yavaş yavaş su ilave edilerek yoğurulur.Üzeri örtülerek ılık bir yerde mayalanması beklenir.Sol avuçle sıkılıp yağlı kaşıkla tavaya atılır. Kızarınca beklemeden soğuk şuruba atılır, 1-2 dakika durup servis tabağına çıkarılır.
NOT: Lokmaları kızartırken ateşi ne az ne çok yakın, orta ateşte kızartırsanız içi güzel pişer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder