9 Şubat 2014 Pazar

Kremalı Havuç Tatlısı


Malzemer:
7-8 tane orta boy havuç
Bir bucuk su bardagı şeker
Bir paket petibör biskuvi
Yarìm paket margarin
Bir su bardagı iri dövülmüş fındık
2 tatlı kaşıgı tarçın
Üzeri icin:
1 bardak soguk süt
Bir paket krem şanti

Yapılışı:
Yıkanmış olan havuçlar rendelenir ve teflon tavaya alınır üzerine şeker eklenir kapagı kapatılıp ocagın altı düşük ayarda suyunu cekene kadar pişirilir ve ılınmaya bırakılıra
Havucun üzerine eritilmiş margarin tarçın elle iri ufalanmış bisküvi ve iri dövùlmü§ fındıkta eklenip
Karıştırılır ve borcama
Yayılır.iyice sogumuş olan tatlımızın üzerine bir bardak sütle bir paket krem santi çırpılıp heryerine sürülür buz dolabinda iki saat dinlendirip dilimlenerek servis edilir. ùzerini dilerseniz iri kıyılmış fındık, dilerseniz bol hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder