31 Ağustos 2013 Cumartesi

Metabolizmayı Hızlandıran Çay Tarifi


...Metabolizma Hızlandırıcı Çay Tarifi...

Eğer, metabolizmanız yavaş çalışıyor ve kilo sorunu yaşıyorsaniz, ilk işiniz, metabolizmanın hızınızı artırmak olmalıdır. İşte, metabolizma hızını artıracak bir formül.


* 1 su bardağı kaynar su,

* 2 yemek kaşığı elma sirkesi,

* 1 tatlı kaşığı bal,

* 2 adet karanfil.

Kaynamış sıcak suyun içine tüm malzemeleri atın ve demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzün.

Bu çayın, sabah ve akşam 1 bardak içilmesi gerekir.

20 Ağustos 2013 Salı

Tavuk Sütü Nasıl Yapılır

Tavuk Sütü Şekerleme Tarifi
Köpük Görünümlü Şekerleme

Malzemelerimiz:
2 yumurta akı
2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya

Yapılışı:
Yumurta aklarını derince bir kasenin içinde pudra şekeri vanilyayı da ilave ederek bütün malzemeyi mikserle köpürene kadar hatta katılaşana kadar çırpıyoruz, çırparken şekli bozulmuyorsa kıvamı tamam demektir.

Bir tepsi içerisine yağlı kağıt veya düz beyaz kağıt serin, ister krema pompası ile ister kaşıkla şekil verdirerek malzemeyi bitirin, önceden iyice ısıttığımız fırına tepsiyi koyduktan 5 dakika sonra kapatın, bezeler kısa bir süre içinde kabaracaktır sararmadan fırından çıkarın.

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Yüksük Çorbası, Mantı Çorbası, Yüssük Çorbası

     
Yüksük Çorbası Resimli
Kıymaya bir küçük soğan rendelenir ve içerisine biraz tuz karabiber ve pul biber ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra bir küçük leğene göz kararı un konulup içine 1 yumurta kırılır ve biraz tuz eklenerek soğuk suyla iyice yoğurulur ve hamur açılarak küçük küçük kesilir içine kıymalı harçtan mercimek büyüklüğünde koyularak küçük bohça şeklinde kapatılır.
       Mantılar bu şekilde yapıldıktan sonra un serpilmiş tepsiye koyularak buzdolabına bırakılır.
Geniş bir tencereye minik minik doğranmış parça etle nohut koyularak yumuşayıncaya kadar pişirilir ve tepsideki mantılar içine atılarak haşlanır, mantıların hepsi suyun yüzüne çıkınca pişme süresi tamamlanmış demektir altı kısılır ve küçük bir sos tenceresinde sıvıyağ tereyağ karışımına 1 kaşık salça ilave edilerek biraz kavrulur ve kabuğu soyulmuş 2 domates minik minik doğranarak bu sosa eklenir biraz daha kavrulduktan sonra altı söndürülür ve kurunaneyle bir limon suyu ilave edilerek tenceredeki pişmiş mantıdan 2 kepçe bu sosa karıştırılıp mantıların üzerine dökülür bir iki taşım daha kaynadıktan sonra altı söndürülür.
      Bu şekilde pişirilen yüksük çorbamız ılımaya bırakılır ve ılıyınca tabaklara alınarak üzerine 2-3 kaşık sarımsaklı yoğurt koyularak servise sunulur.
Çukurova yöresinde eskiden köy düğünlerinde düğün yemeği olarak bilinen bu yemeğe yüksük çorbası, yüssük çorbası, mantı çorbası ve börek çorbası da denilmektedir.