13 Temmuz 2013 Cumartesi

Basit Turşu Tarifi

Herkes turşu yapar, fakat ben bir arkadaşta turşu yedim, bayıldım. O güne kadar tuzu ve ekşisi bu kadar güzel ayarlanmış bir turşu kesinlikle yememiştim. Tek kelimeyle harikaydı ve hemen tarifini yazmalarını rica ettim kendilerinden. Sağolsunlar beni kırmadılar. Bakın o tarif aynen şöyleydi:


Karışık Turşu

5 kiloluk bir kavanoza hazırlamış olduğunuz sebzeleri aralarına sarımsak serğiştirerek yerleştirin. Daha sonra kavanozun yarısına kadar sirke doldurup, kalan kısmına tuz, limon tuzu ve su karıştırıp dökün. Tuzunu ve ekşisini suya karıştırırken kendi damak zevkinize göre ayarlayın. Afiyet olsun ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder