1 Temmuz 2011 Cuma

Elmalı Pasta Tarifi

Malzeme : 2 yumurta akı
                 1 limon kabuğu rendesi
                 1 paket yumuşak margarin
                 1 paket vanilya
                 Yarım paket kabartma tozu
                 2 çorba kaşığı pudra şekeri
                 2 çorba kaşığı yoğurt ve un
         içi  :  3-4 tane rendelenmiş elma
                 4 kaşık şeker
                  birlikte pişirin, suyunu çekince altını söndürüp tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın.

Yapılışı : Malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun kıvamını anlamak için elinize yapışmayacak hale geldiği zaman tamamdır. Hamur dinlenirken içini hazırlayın ve hamurdan bezeler yapıp birer birer açın ve üçgen dilimler halinde kesin.
           Geniş kenarına iç harcı koyup yuvarlayın yaplanmış tepsiye dizip fırına sürün. Kızarınca fırından çıkarın, ılıyınca pudra şekerine batırın, servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder