5 Temmuz 2011 Salı

Neriça Poğaça

Malzeme : 1 su bardağı süt
                 1 çay bardağı su
                 200 gram tereyağı
                 1 paket yaşmaya
                 2 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
                 1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı : Bu malzemeleri karıştırıp orta sertlikte bir hamur yoğurulup mayalanması için bir kenara bırakılır. Sonra o beklerken içi hazırlanır. Hamur iyice kabarınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp mardaneyle açılır. (hamur kaşık kalınlığında olursa iyi olur.
         Açtıgınız hamura biraz yumuşak tereyağı sürülür ve hazırladığınız iç harcından bir kaşık koyularak yarıya kadar sarılır ve yarıdan sonrası 1 er santim arayla sona kadar dilim dilim kesilip sarmaya devam edilir ve yağlı tepsiye dizilir.
         On dakika kadar da böyle bekletilir(tepsi mayası gelsin diye)
Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir. Sıcak veya soğuk servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder