14 Aralık 2011 Çarşamba

İşkembe Çorbası

Malzeme : 1 kg temizlenmiş yıkanmış işkembe
                2 su bardağı akşamdan kaynar suyla ıslatılmış nohut
                2 çay bardağı pirinç
                1 adet domates
                sıvıyağ
                1 tatlı kaşığı biber salçası
                1 tatlı kaşığı domates salçası
                1 çorba kaşığı kuru nane
Yapılışı : Akşamdan ıslatılmış nohutu ve yıkayıp küçük kareler halinde doğradığınız işkembeleri düdüklü tencerede iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağını açıp bakın suyunun 3 ila 4 litre civarında olması gerekir. Eksikse kaynar suyla tamamlayın ve pirinçleri ilave edip, kaynamaya bırakın.
         Pirinçler pişerken çukur bir tavada biraz sıvıyağ ile salçayı birlikte kavurun. Sonra rendelenmiş yada küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edip biraz da öyle kavurun ve altını söndürüp nane ve 1 adet limon suyu ekleyin karıştırın. Bu arada çorbanın suyundan 2 kepçe alıp sosla karıştırın ve tencereye ilave edin. pirinçlerde iyice yumuşadıysa ocağı söndürebilirsiniz. Biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.


                                                 Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
İşkembe Çorbası


İşkembeleri temizleyip iyice yıkadıktan sonra küçük kareler halinde doğrayıp iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve sonra küçük bir tavada sıvıyağ ile 1-2 kaşık un kavurup ocağı söndürün. İşkembenin suyundan 2-3 kepçe alıp kavrulan una ilave edin çırpma teliyle iyice karıştırın.1 limon suyu ve 1 diş sarımsak ezerek, ilave ettikten sonra tencereye boşaltın. Kaynatmaya devam edin. Kıvama gelince altını söndürün. Üzerini pul biberle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder