12 Nisan 2013 Cuma

Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Malzeme : Orta yağlı kıyma
                 Bol miktarda sarımsak
                 Tuz
                 Karabiber,
                 Kırmızı toz biber
                 Kimyon ve toz çemen
Yapılışı :
Sucuk yapmak için satın aldığınız kıymaya sarımsak, kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber ve çemen ilave edilir. Bu baharatları tek tek bulmak zor olursa, baharatçılardan 'hazır sucuk kombisi' şeklinde adlandırılan üründen alıp kullanabilirsiniz. Bütün bu malzemeleri kıymaya ilave edip iyice yoğurulmalıdır. Yoğurma işlemi bittikten sonra bu şekilde birkaç saat (7-8) bekletip, aktardan temin edebileceğiniz barsaklara doldurabilirsiniz. Her kangal için yarım kg kıyma olacak şekilde göz kararı ayarlamalısınız. Bu işlem bittikten sonra yine 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletmek gerekir. Daha sonra da muhafaza etmek üzere buzdolabınıza yerleştirin.
Barsaklara doldurmak için uğraşmak zor gelirse, o zaman köfte gibi şekillendirip aralarına streç sererek bir saklama kabına koyup buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız zaman akşamdan alt kata indirip kahvaltıya kadar buzunun çözülmesini sağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder