23 Ağustos 2014 Cumartesi
SALATALIK TURŞUSU YAPIMI - Kornişon turşusu nasıl yapılır, tüm detaylarıyla birlikte
2 kg kornişon salatalık,
4-5 adet nohut,
10-15 adet sarımsak,
Yarım limon,
2-3 yaprak taze nane,
1 tutam maydanoz.
Salatalık Turşusunun Suyu İçin:
2 litre su,1,5 su bardağı salamura tuz,1,5 su bardağı üzüm sirkesi.
Salatalıkların saplarını keselim.Sonra salatalıkları 2-3 yerinden bıçağın ucu ile delelim. ( sirkenin içine işleyip, olgunlaşmasını sağlaması için )Limonu daire şeklinde dilimleyelim.Kavanozun içine salatalıkların yarısını koyalım.Üzerine biraz sarımsak, 2-3 yaprak taze nane, 4-5 adet nohut, limon dilimlerini koyalım.Sonra tekrar kalan salatalıkları, kalan sarımsakları koyalım.Salatalık turşusunun suyu için; bir kaba tüm malzemeyi koyalım ve karıştıralım.Daha sonra hazırladığımız turşu suyunu salatalıkların üzerine dökelim.Son olarak maydanozları üzerine bütün olarak yerleştirelim. ( hem malzemelerin yukarıya çıkmasını önler hemde turşunun bozulmasını engeller )Karanlık ve güneş almayan bir ortamda saklayalım.Salatalık Turşusunu 3-4 hafta sonra tüketebiliriz.Not: Turşunun tuzunun yeterli olduğunu anlamak için, turşu suyunu hazırlayınca içine 1 adet yumurta koyalım. Yumurta suyun üzerinde yüzerse tuzu yeterli demektir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder