2 Temmuz 2011 Cumartesi

Bayatlamayan Poğaça

Malzeme :Yarım paket margarin (yumuşak olsun)
                1 çay bardağı sıvıyağ
                2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek)
                1 çay bardağı süt
                1 tane yaş maya
                1 çay bardağı ılık su ve biraz da tuz

 İç Malzemesi :Birkaç tane haşlanmış patatesi soyup rendeleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip iyice karıştırın.

Yapılışı : Hamuru mayalayıp bekletin. Kabarınca tekrar yoğurup, şekil verin. Yağlı tepsiye dizin. Biraz da böyle bekletin. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp sonra fırına koyun sarı renkte pişirin. sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder