18 Kasım 2011 Cuma

BUĞDAY AŞI ÇORBASI

Malzeme : 4 su bardağı su
                1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
                200 gram aşurelik buğday
                1 kase yoğurt
                1 adet yumurta sarısı
                1 adet havuç
                1 tatlı kaşığı tereyağı
                1 çay kaşığı kırmızı biber
                Tuz


YAPILIŞI : Tencerede 4 su bardağı su ile kuzu gerdanını iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu alıp akşam ıslattığınız buğdayı bu suyla birlikte haşlayın. Pişirdiğiniz eti kemiklerinden ayırıp incecik didikleyin.Kaynamakta olan karışıma ekleyin. Yoğurt ve yumurtayı çırpın hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlanmış ve kibrit şeklinde doğranmış havuçları da tencereye atın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızı biberi ilave edin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder