18 Kasım 2011 Cuma

EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI

Malzeme : 300 gram kıyma
                Yarım çay bardağı pirinç
                1 adet soğan
                2-3 diş sarımsak
                1 su bardağı un
                2 adet patates
                2 adet havuç
                2 adet yumurta sarısı
                1 çay bardağı bezelye
                3 çorba kaşığı yoğurt

YAPILIŞI : Köfte çorbasını hazırlarken önce patatesleri ve havuçları küp şeklinde doğrayıp su dolu bir kaba koyun ve bir kenara bırakın. Bir kabın içine soğanı ince ince doğrayın, sarımsakların yarısını da rendeleyip içine katın. Sonra kıyma, pirinç ve tuz koyup iyice yoğurun.
        Bir tencere su koyup kaynamaya bırakın. Su kaynayıncaya kadar köfteleri minik minik yuvarlayın, unlanmış tepsiye atıp sallayın. Kaynamakta olan suya yuvarladığınız köfteleri atın.
        Köftelerden sonra havucu, 2 dakika sonra patatesi, ve en son bezelyeyi de ilave edip kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Köfte Çorbası

        Diğer tarafta köfte çorbasının terbiyesini hazırlamak için çukur bir kabın içine yoğurt, limon ve sarımsağın kalanını rendeleyip koyun. 2 yumurta sarısını da ilave edip çırpın. 2 kaşık kadar un ilave edip sos haline gelinceye kadar iyice çırpın.
        Köfteli çorbadan bir iki kepçe alıp terbiyenin içine karıştırın ve bu karışımı çorba tenceresine geri boşaltın bir iki taşım daha kaynatıp ocağı söndürün. SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder