18 Kasım 2011 Cuma

KRAL PARFE

Malzeme : 1 kutu krem şanti
                1 su bardağı süt
                1 paket beze (ufalanmış)
                3 adet çikolatalı gofret
                4 adet kayısı
                4 adet incir
                1 su bardağı ceviz
                2 çorba kaşığı susam
                2 çorba kaşığı hindistan cevizi
                2 adet portakal şekerlemesi
                100 gram bitter çukolata
                2 çorba kaşığı tereyağ veya krema


YAPILIŞI : Kral parfe yaparken, 1 kutu krem şantiyi 1 su bardağı sütle mikserde çırpın, içine ufalanmış, beze, gofret, küçük doğranmış kayısı, incir, portakal kabuğu, susam ve hindistan cevizini koyup iyice karıştırın. Yuvarlak ve derin bir büyük kaseye folyo yerleştirip, hazırlanan karışımı boşaltın. Kral parfeye kaşığın tersi ile bastırın. Bir gece buzlukta bekletin. Servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine krema koyun ve karıştırın. Kral parfenin üzerine döküp servis yapın.

       Biz Böyle yaptık ama parfenin birçok çeşiti var bildiğiniz gibi...
Meyveli Parfe
                                                               

Parfe, istediğiniz bütün meyve çeşitleriyle yapılabildiği gibi, istediğiniz kalıpla da yapılabilir.



Kakaolu  Parfe



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder