18 Kasım 2011 Cuma

YAYLA ÇORBASI

Malzeme : 1 su bardağı pirinç
                1 litre etsuyu
                1 su bardağı yoğurt
                2 yumurta sarısı 
                Yarım demet dereotu
                4 çorba kaşığı un
                2 çorba kaşığı tereyağı
                1 tatlı kaşığı kuru nane
Yayla Çorbası


YAPILIŞI : Pirinci ayıklayıp yıkayın. 1 litre et suyuna pirinçleri katıp yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta karıştırma kabına, önce yumurta sarısını sonra unu ilave edip çırpın. sonrada yoğurdu ekleyip iyice çırpın. Et suyu ve pirinçler birlikte yumuşayınca bir iki kepçe bundan alıp terbiyenin içine karıştırın ve tekrar tencereye hızlı hızlı karıştırarak boşaltın ve birlikte bir iki taşım daha kaynatıp söndürün.
       Üzerine yağda kızdırdığınız naneyi gezdirin. Servis yapın. Arzu ederseniz dövülmüş bir iki diş sarımsak ve ince kıyılmış dereotu da ilave edebilirsiniz. Bu da çorbanıza değişik bir lezzet katar. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder