18 Kasım 2011 Cuma

SARIMSAKLI TAVUK ÇORBASI

Malzeme : 1 adet tavuk but
                1 çay bardağı haşlanmış buğday
                3-4 diş sarımsak
                Yarım demet kıyılmış dereotu
                1 adet defne yaprağı
                2 çorba kaşığı un
                4 çorba kaşığı sıvıyağ
                2 çorba kaşığı yoğurt
                1 yumurta sarısı
                1 limonun suyu
Tavuk çorbası

YAPILIŞI : Sarımsaklı tavuk çorbasını yapmaya başlarken evvela, tavuk butunu defne yaprağıyla birlikte haşlayın. Haşlama suyuna isterseniz soğan, pırasa ve kereviz gibi sebzeler de katabilirsiniz. Haşlandıktan sonra ince ince didikleyin. Derisini atın. Soyulmuş sarımsaklara biraz tuz katıp havanda dövün.
        Bir tencereye sıvıyağı koyup ocağı yakın ve kısın. Sarımsakların yarısını bu yağda hafif kavurun. Un ilave edin. Hızlı hızlı karıştırarak un rengini değiştirinceye kadar kavurun. Tavuk suyunu içine ilave edin. Hemen ardından didiklediğiniz tavuk parçaları ile haşlanmış buğdayı ekleyin.
 Bir taşım kaynadıktan sonra bir karıştırma kabında kaln sarımsakları, yoğurdu, yumurta sarısını, limon suyu ve ince kıyım dereotunu güzelce karıştırın. Çorbadan bir iki kepçe alıp bu terbiyenin içine katıp karıştırın ve sonra tencereye boşaltın. Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra altını söndürüp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder