18 Kasım 2011 Cuma

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Malzeme : 5 tane orta boy enginar
                3 orta boy halka şeklinde doğranmış soğan
                2 su bardağı garnitür (havuç, bezelye, patates)
                2 adet kesme şeker
                 Tuz
                1 çay bardağı zeytinyağı
                1 demet dereotu
                1 limon suyu       

YAPILIŞI : Enginarlar ayıklanır, limonla ovulur. Sonra limonlu ve unlu suya koyulur. Soğanlar tencereye koyulur, yağda sotelenir, garnitür ilave edilir,üzerine enginarlar dizilir. Üstünü örtecek kadar su, tuz ve şeker konur, kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca enginarlar servis tabağına dizilir, içlerine garnitür doldurulur. üzerine ince kıyım dereotu serpiştirilip servis yapılır.

        Enginarlar soyulduktan sonra limon suyu ile ovulmalıdır, aksi taktirde kararır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder