18 Kasım 2011 Cuma

KAZDAĞI ÇORBASI

Malzeme : 1 adet haşlanmış tavuk budu
                1 su bardağı toz tarhana
                3 adet sivri biber
                3 adet domates
                1 su bardağı haşlanmış nohut
                250 gram taze börülce
                1 çay bardağı zeytinyağı
                Tuz, Pulbiber,sarımsak

YAPILIŞI : Börülceleri ayıklayın ve ufak ufak doğrayın, 2 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu bir kaba boşaltıp soğutun. Tarhanayı bu su ile ıslatın. Küp şekilnde doğranmış domatesleri, biberleri ve sarımsakları tencereye koyup soteleyin. Haşlanmış tavuk etini, börülceyi ve ıslattığınız tarhanayı 4 su bardağı su ilave ederek 15 dakika pişirin. Tuzu, nohutu ve pulbiberi ilave edin. Zeytinyağını kızdırıp üzerine gezdirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder