18 Kasım 2011 Cuma

GÜLLAÇ TARİFİ

Malzeme : 10 adet güllaç yaprağı
                 1 litre süt
                 2 su bardağı şeker
                 1 su bardağı dövülmüş ceviz
                 Meyve şekerlemesi
                 Fıstık

YAPILIŞI : Sütü şekerle karıştırıp ocağa koyun altını yakın ve şeker eriyince şekerli sütü tepsiye dökün. Güllaç yapraklarını teker teker alıp, tepsideki sütle ıslatın. Güllaç yaprakları bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Bu arada süt soğursa tekrar ısıtılması gerekir.
          Islattığınız güllaçları ikiye katlayın. Üzerine ceviz serğiştirip rulo şeklinde sarın. Tepside kalan sütü rulonun üzerine dökün. üstünü şekerleme ve fıstıkla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder