18 Kasım 2011 Cuma

MAKARNA PİZZASI

Malzeme : 1,5 su bardağı boncuk makarna
                2 yumurta
                1 kase beyaz peynir
                1 çorba kaşığı un
                1 kg kırmızı biber
                Tuz
                2 çorba kaşığı tereyağı
               Yarım demet maydanoz
                2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI : Biberler ayıklanır, kabukları soyulur ve bir kalıba dizilir. Makarna haşlanır ve suyu süzülür. Tereyağıyla sotelenir. Beyaz peynir ve yumurta koyulur, karabiber ilave edilir, yarısı kalıba dökülür, üzerine maydanozlu kaşar serpilir ve diğer yarısıyla da bunun üzeri örtülür. En üstüde kırmızı biberlerle kapatılır ve fırında 15 dakika pişirilir ters çevrilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder