14 Mayıs 2011 Cumartesi

Çabuk turşu

Malzeme: 2 su bardağı elma sirkesi
               1 kahve kaşığı tuz
               1 tatlı kaşığı pudra şekeri
               1 tatlı kaşığı zeytinyağı 
               125 gram havuç
               125 gram yeşil fasulye
               125 gram arpacık soğanı
               125 gram yeşil ve kırmızı biber
               125 gram kereviz yaprağı ve kökü
               125 gram karnabahar
               3 baş sarımsak
               1 demet dereotu
Yapılışı: sebzelerin tamamını yıkayıp küp küp doğrayın. Tencereye sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın. Tuzunu ve şekerini ekleyin. Sonra sırasıyla önce havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı biberleri ve soğanları koyup 10 dakika daha kaynatın. Ateşi söndürüp soğumaya bırakın.ince kıyılmış dereotu ilave edin.
        Hepsini birlikte kuru bir kavanoza boşaltıp ağzını sıkıca kapatın.1 gün boyunca serin bir yerde beklettikten sonra buzdolabına koyup dilediğiniz zaman yiyebilirsiniz. Bu turşuyu her mevsim değişik sebzelerle yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder