17 Mayıs 2011 Salı

Cevizli Çörek Nasıl Yapılır

Malzeme: 1 çay bardağı süt
                1 çay bardağı sıvıyağ
                1 su bardağına yakın ılık suyun içine
                1 yumurta akı içine, sarısı üstüne
                1 tatlı kaşığı şeker
                1 çorba kaşığı maya
                1  tatlı kaşığı da tuz koy
Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırıp, hamur yoğurulur. Yoğurulan hamur 6 eşit parçaya bölünür.1 paket margarin de 6 parçaya bölünür. Her bir beze tepsi büyüklüğünde açılıp bir parça margarin ve kıyılmış ceviz sürülür. 3 kat üstüste konur ve en üste de margarin ve ceviz sürülür diğer 3 beze de aynı şekilde açılıp aralarına margarin ve ceviz sürerek üstüste konur. Sonra her ikisi de ayrı rulolar halinde sarılır ve nemli bir beze sarılıp buzdolabında 2 saat bekletilir. Çıkarılıp birer parmak aralıklarla kesilip top şeklinde yuvarlanarak margarinle yağlanmış tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürüp fırına koyulur sarı renkte pişirilir.
             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder