23 Mayıs 2011 Pazartesi

Domates Konservesi

Domates yazın çok lezzetli ve fiyatı da uygundur. O yüzden birçoğumuz yaz domateslerinden kışa stok yapmak isteriz, ama nasıl yapılacağı konusunda her kafadan bir ses çıkar. Arkadaşlar ben hertürlü yöntemi denedim, fakat bu en son denediğim tarif en güzeliydi tadına doyamadık. Tıpkı yaz ortasındaki lezzeti kışın da tadabildik çok şükür.
             Bu sebeple, bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Mutlaka bol bol yapın.
Domatesleri ve biberleri en lezzetli zamanında alın, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın, domatesleri de kabuklarını soyup ayrı bir kaba doğrayın.

     
Tencereye biraz sıvı yağ koyup biberleri kavurun üzerine domatesleri koyup çiğ koku gidinceye kadar pişirin.Küçük bir tencereye yeni aldığınız kavanoz kapaklarını koyup üstüne kaynar su dökün ve kısık ateşte kaynamaya bırakın ve hemen kavanozlara pişen domatesleri birerbirer doldurup kaynar suyun içindeki kapaklardan alıp kapatın. İyice sıkın.Hatta sağ elinize alacağınız pamuklu bir elbeziyle daha da kuvvetli sıkabilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız kavanozu baş aşağı koyup soğumasını bekleyiniz. Sonra da serin bir yerde muhafaza ediniz.
 Kışın yapacağınız yemeklere, rahatlıkla kullanabileceğiniz gibi kahvaltı da menemen de veya et kavurmalarına kullanabilirsiniz. Hem lezzetli, hem güvenilir, hem de pratik elinizin altında.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder