17 Mayıs 2011 Salı

Elmalı turta

Malzeme: 1 paket yumuşak margarin
                 2 yumurta
                 1 paket vanilya
                 1 paket kabartma tozu
                 4 kaşık yoğurt
                 1 su bardağı toz şeker
                    ve un
Üstü için: 4 büyük elma
                 1 su bardağı toz şeker
                 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı: Margarin, yumurta, vanilya, kabartma tozu, yoğurt, 1 su bardağı toz şeker ve unla yumuşak bir hamur yoğurulur. Fındık büyüklüğündeki bir parça margarinle tepsi yağlanır. Yapılan hamurun yarısı bu tepsiye döşenir. Üzerine rendelenmiş elma, şeker ve tarçın karışımı sürülerek yayılır. Kalan hamuruda ince rulolar yaparak kafes biçiminde elmalı harcın üzerine döşeyin. Sonra fırının üst katına koyup altını pişirin yanlar kızarınca altı pişmiş demektir. Alt kata koyup üstünü pişirin. fırından çıkınca da hafif ılıkken bol miktarda pudra şekeri serpiştirin. Üstü için ayrılan hamuru kafes yapmak istemezseniz, dolapta soğutarak rendeleyebilirsiniz de. Böylece işiniz kolaylaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder