23 Mayıs 2011 Pazartesi

İçli Köfte Nasıl Yapılır

Malzeme : 2 su bardağı köftelik ince bulgur
                 1 su bardağı irmik
                 1 su bardağı un
                 250 gram orta yağlı kuzu eti
                  2-3 adet soğan
                  Yarım paket margarin
                  Tuz, karabiber
                  1 kaşık biber salçası
                   2 çay kaşığı kimyon
Yapılışı : önce kıymayı ocağa koyun, kendisi su bırakıp çeksin, sonra incecik doğranmış soğanları ve margarini ilave edin iyice kavrulmasını bekleyin. Arada bir karıştırın. Kavrulunca altını söndürüp tuz ve karabiber ekleyin. Kıymayı soğutup buzdolabına koyun.
        Bulguru ve irmiği karıştırıp tuz koyun bir kabın içinde mutlaka soğuk suyla ıslatın, yarım saat bekletin. Sonra salça ve kimyon ilave edip yoğurun. İyice bulgurlar ezilinceye kadar yoğurun. Üstüne un ilave edip biraz daha yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle fincan şeklinde açın. Açarken baş parmağınız içten, diğer parmaklarınız dıştan sürekli hareket halinde olsun. Arada bir parmaklarınızı suya batırıp çıkarın. İncecik açtığınız fincan şeklindeki hamura kıymadan 1 kaşık koyup ağzını toparlayarak kapatın ve avucunuzun içinde hafif bastırıp havasının çıkmasını sağlayın. unlanmış tepsiye dizin.
        Büyük ve yayvan bir tencerede su kaynatın, içine tuz ilave edip yaptığınız köfteleri atın pişirin. Köfteler suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir. Çıkarıp servis tabağına alın ve tereyağında pul biber ve domates salçası kızdırıp üzerine gezdirin. Arzu ederseniz bulguru yoğururken yağsız çiğköftelik kıyma katabilirsiniz. Köfteleri haşlama yerine resimdeki gibi kızartarak da yiyebilirsiniz.                                                                                                                                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder