21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kürdan Kebabı ( İslim Kebabı )

Malzeme: 4-5 tane uzun patlıcan
                2 tane domates
                 4 tane sivri biber
                 250 gram kıyma
                 Tuz, karabiber
Yapılışı:    Patlıcanları çizgili bir şekilde soyup, tuzlu suda bekletin, bu arada kıyma tuz ve karabiberi karıştırıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Daha sonra tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları yıkayıp kağıt havlu veya temiz bir mutfak bezi ile kurulayıp uzun şeritler halinde yassı dilimler halinde kesip kızgın yağda kızartın. Fazla yağını alması için altına birkaç kat kâğıt havlu serin. hepsini kızarttıktan sonra, patlıcanları (+ şeklinde) birini yanlamasına diğerini diklemesine koyup tam ikisinin kesiştiği yere bir köfte koyarak bohça gibi kapatın. üstüne bir dilim biber bir dilim domates koyup tam ortaya tepeden aşağı doğru bir kürdan takın ve fırın tepsisine veya borcama dizip, 1 su bardağı su koyup fırında pişirin. Domates ve biber pişince fırından alın.
               Arzu ederseniz tepsi boşken içine, dibini kapatacak kadar birkaç domates rendeleyebilirsiniz.sonra üstüne patlıcan kebaplarını dizebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder