21 Mayıs 2011 Cumartesi

Milföy Hamuru nasıl yapılır



       

Malzeme: 1 paket margarin
                 2 yumurta
                Yarım su bardağı çiçek yağı
                1.5 su bardağı su
                Aldığı kadar un
          
Yapılışı: Margarin 10 parçaya bölünür. Bir kabın içine su sıvıyağ ve yumurta karıştırılıp un katıp yoğurulur. Hamur da 5 parçaya bölünür.Her parça oklava ile kaşık kalınlığında açılır. Üstüne margarinin bir parçası sürülür, bohça şeklinde katlanır. Hepsi böyle yapılır ve üstü örtülüp dolapta 1 saat bekletilir.
             Dolaptan çıkarılır, bohçalar teker teker açılıp, herbirine bir margarin parçası sürülür ve tekrar bohça haline getirilip, tekrar dolaba konur.
             1 saat sonra tekrar çıkarılıp oklavayla kaşık kalınlığında açılır ve 4 eşit parçaya kesilir (yani herbir bohçadan 4 yaprak milföy çıkar).
         Herbirine bir parça peynir koyup muska şeklinde katlanıp üzerine yumurta ve çörek otu sürülüp fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder