16 Mayıs 2011 Pazartesi

Mücver Nasıl Yapılır

Malzeme: 3-4 adet kabak
                 1 adet kuru soğan
                 3-4 adet taze soğan
                 1 adet sivri biber
                 1 yumurta
                 Yarım paket kabartma tozu
                 1-2 çorba kaşığı kuru nane
                 Tuz, karabiber
                 3 kaşık un
                 Kızartmak için sıvıyağ                                                       Yapılışı: Kabakları ve kuru soğanları rendeleyin. Üzerine ince kıyılmış taze soğanları ve sivri biberi ilave edin.Diğer bütün malzemeyi karıştırıp, kızgın yağın içine birer kaşık bu karışımdan aralıklı olarak koyup ters yüz ederek kızartın. Büyük bir servis tabağına kağıt havlu yerleştirip kızarttığınız mücverleri çıkarıp, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder