22 Mayıs 2011 Pazar

Pişi Nasıl Yapılır

Malzeme : 1 kase yoğurt
                 1 çay kaşığı tuz
                 Yarım paket kabartma tozu
                 Kızartmak için yağ
                 Alabildiği kadar un
Yapılışı : Yoğurt, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp un ilave edin ve yoğurun. elinize yapışmayana kadar un koyun yoğurun yapışmadığı anda tamam demektir. Küçük bezeler yapıp ellerinizle veya küçük oklava ile açıp kızgın yağda sapsarı pişirin ve içine kâğıt havlu serdiğiniz bir servis tabağına çıkarıp servis yapın.
             İsterseniz içine peynir koyup ikiye katlayın kenarlarını bastırıp yapıştırın.
             Veya bütün hamuru tek beze yapıp, büyük açın, kenarlarının tırtıllanmasını isterseniz ruletle değişik şekillerde kesip öyle kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder