30 Haziran 2011 Perşembe

Alman Pastası

Malzeme : 3 yumurta
                 1.5 çay bardağı şeker
                 4 çay bardağı un
                 3 çeyrek erimiş margarin
                 1 paket kabartma tozu

Yapılışı :  Bütün malzemeyi karıştırıp, margarinle yağladığınız kalıba dökün, fırında 170 derecede pişirin ve sonra da tam ortasına ip bağlayıp düğüm atın ve düğümü iyice sıkın pasta ikiye bölünsün.Bıçakla da kesebilirsiniz ama zor olur.
      Beyaz krema pişirip arasına sürülecek
Kremayı şu şekilde pişireceğiz. 3 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı margarin ve 1 paket vanilya...
      Süt, un ve şekeri çırpalım. Ocağa koyup pişirelim kıvama gelince margarini ve vanilyayı içine atıp karıştıralım.
      Daha sonra ikiye böldüğümüz pastanın alt katına muhallebinin tamamını döküp yayalım. Üst parçayı yerine koyduktan sonra, en üstünü de çay süzgecine pudra şekerini koyup sallayarak kar yağmış gibi görüntü vermek için serpiştirelim. Dilim dilim kesip servis yapalım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder