24 Haziran 2011 Cuma

Kır Pidesi Tarifi

Malzeme : Hamur için
                1 yumurta
                1.5 su bardağı ılık süt
                1 tatlı kaşığı tuz
                5 su bardağı un
                1 çorba kaşığı kuru maya
                Yarım çay bardağı sıvıyağ
                1 tatlı kaşığı toz şeker
                Yarım çay bardağı eritilmiş margarin

İç Harcı : 6 patates
               2 soğan
               150 gram kavurma
               Tuz, karabiber, kırmızı biber, sıvıyağ
Yapılışı :  Doğranmış soğanları tavada soteleyin. Kavurmayı ince ince doğrayıp ilave edin. Sonra haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri koyup biraz kavurun.
           Önceden mayaladığınız hamuru bezelere ayırıp, teker teker açın. İç malzemesini yayıp kapatın ve yağlanmış tepsiye dizip fırında 170 derecede pişirin. Sapsarı pişnce çıkarıp dilimleyin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder