23 Haziran 2011 Perşembe

Patates Püreli Dalyan Köfte

Malzeme : 700 gram kıyma,
                 1 yumurta
                 1 soğan rende
                 Tuz, karabiber
Bu malzemelerle köfte yoğurulup,tepsiye alınır.Sandal şekli verilip, ortasındaki boşluğa haşlanmış bezelye,havuç ve yumurta dilimleri koyulup kapatılır.
          Üstüne çırpılmış yumurta sürülüp fırında pişirilir. Çıkınca üzerine yağda salça kızdırılıp dökülür.
Püre için : 3 patatesi soyun, küp küp doğrayın tencereye koyup üstünü kapatacak kadar da su ekleyip pişirin. Suyunu süzüp rondodan geçirin.
Dalyan Köfte

           Bir tencerede, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin rondodaki patatesleri üzerine dökün ve süt ilave ederek karıştıra karıştıra pişirin.
           Son olarak da; püreyi açık servis tabağına alın, dalyan köfteleri küçük aralıklarla verev verev kesip pürenin üstüne dizerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder