Malzeme : 2 su bardağı pilavlık iri bulgur
250 gram kıyma veya parça et
3 tane yeşil biber
3 tane domates
1 büyük soğan
Yarım çorba kaşığı salça
yarım paket margarin
tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı : Tencereye kıymayı koyup kendi suyunu çekene kadar karıştırın, sonra üzerine yağını koyup eritin kare doğranmış
soğanlarla ince doğranmış biberleri ilave edip iyice kavurun ve kabuğu
soyulmuş küçük doğranmış domatesleri koyup,Salçayı da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra bulguru ve baharatları koyup kavurun daha sonra suyunu ve tuzunu koyup karıştırın, kapağını kapatıp altını kısın, yumuşayana kadar pişirin. Hafif suluyken altını söndürün. Birkaç dakika dinlendirip karıştırın ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder