2 Haziran 2011 Perşembe

Karnıyarık nasıl yapılır

Malzeme : 6-8 adet orta boy patlıcan
                 1 kg domates
                 Yarım kg çarli biber
                 2 tane soğan
                 250 gram kıyma
                 1 çorba kaşığı margarin
                 salça tuz karabiber
                 sıvıyağ
Yapılışı : Patlıcanları çizgi çizgi soyup tuzlu suda bekletin. Bu arada, kıymayı küçük bir tencecereye koyup kapağını kapatın. Arada bir karıştırın. Çok küçük doğranmış soğan ve 2 adet sivri biberi ekleyip 1 kaşık da margarin ilave edin ve iyice kavurun. 1 tatlı kaşığı salça 2 tane kabuğu soyulmuş ince doğranmış domates ilave edip kavurmaya devam edin. Hepsi yumuşayınca altını söndürüp karabiber karıştırın. Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın ve kızartın. Orta kısımlarına çatalla bastırarak çukurlaşmasını sağlayın. Orta büyüklükte borcama veya tepsiye iki domates rendeleyip patlıcanları dizin, çukurlaşan kısma kıyma doldurup üzerini kızartılmış biber ve çiğ domates dilimleriyle süsleyip, 1 su bardağı sıcak suyu kenardan döküp fırına sürün. Domates dilimleri  pişince yemek olmuş demektir. Pirinç pilavı ve cacıkla ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder