2 Haziran 2011 Perşembe

Ispanaklı Pratik Börek Tarifi


Malzeme : 3 tane hazır yufka
                1 yumurta
                1 çay bardağı süt
                1 çay bardağı sıvıyağ
                1 kg haşlanmış ıspanak
                2 tane soğan
Yapılışı :  Haşlanmış ıspanakları iyice süzdürün.Tavaya sıvıyağ koyup kare kare doğranmış soğanları kavurun ve ıspanakları üstüne dökün biraz tuz koyup kapağını kapatmadan pişirin ve söndürün. Bir tasın içinde yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın, yufkaları üstüste koyup 8 parçaya bölün. Herbir parçaya sütlü karışımdan sürüp geniş kenarına ıspanaklı harç koyup sigara böreği gibi sarın ve gül gibi yuvarlak şekil verip margarinle yağladığınız tepsiye sık sık dizin. Sütlü karışıma 1 yumurta daha kırıp böreklerin üstüne fırçayla sürün ve susam veya çörek otu serpiştirip 170 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder