8 Haziran 2011 Çarşamba

Makarna Sos Çeşitleri

DOMATESLİ MAKARNA
   Bir çukur tavaya  1-2 kaşık margarin koyup üzerine rendelenmiş birkaç domates ilave edin. Ocağı yakıp bunları biraz kavurduktan sonra 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip biraz daha kavurun. Haşlayıp servis tabağına aldığınız makarnaların üzerini bu sosla süsleyip sıcak servis yapın.




PEYNİRLİ MAKARNA
    Haşlanmış makarnaları sügeçten geçirin. Tencereye 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ koyup kızdırın ve süzülmüş makarnayı ilave edin. Ocağı söndürün, üzerine rendelenmiş peynir ve arzu ederseniz biraz da maydanoz katıp servis yapabilirsiniz.



CEVİZLİ MAKARNA
   Makarnaları haşlayıp süzgece boşaltın. Tencereye biraz sıvıyağ koyup, biraz kızdırdıktan sonra makarnaları ilave edin. Daha sonra iri kıyılmış ceviz ve peynir karışımını  tencereye ekleyip iyice karıştırarak servis yapın. Makarnanın bu türü soğuk da yenebilir.




KIYMALI MAKARNA
     Çukur bir tavaya kıymayı koyup 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. Suyunu çekince 1-2 kaşık tereyağı veya margarin koyun. İnce doğranmış 2 tane kuru soğan ekleyip sararıncaya kadar kavurun. 1 kaşık biber salçası ilave edip bir iki dakika daha kavurun ve üzerine 2 tane sivri biber ve 2 tane de domatesi ince ince doğrayıp bunları da yumuşayıncaya kadar pişirin ateşten almadan tuzunu ve karabiberini de koyup altını hemen söndürün. Süzülmüş makarnayla tencerede bir güzel karıştırıp sıcak servis yapın.


YOĞURTLU MAKARNA
    Makarnaları haşlayıp süzdürün ve sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alın üzerine kıymalı sos koyup birazda sıvıyağda pulbiber kızdırıp dökün. Böylece servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder