18 Haziran 2011 Cumartesi

Kabak Tatlısı

Malzemeler : 1 kg tatlı kabağı
                    3-4 kaşık bal

Yapılışı : Tatlı kabağını soyup dilimleyin, buharda pişirip rondoya koyun, balla birlikte rondoda çekin. Bir naylon torbaya veya pasta şırıngasına doldurup tepsiye sıkın fırında pişirin.
        Başka şekiller de verebilirsiniz.




Kabak tatlısının bir diğer tarifini de hemen burda verelim. Hangisini arzu ederseniz onu yapabilirsiniz.



Malzemeler : 1 kg kabak
                    1 kg toz şeker
                    İnce kıyılmış fındık, ceviz veya hindistan cevizi
Yapılışı     : Kabakları dilim dilim kesip kabuklarını soyduktan sonra bol su ile yıkayıp süzgece koyun iyice süzülsün. Sonra yayvan bir tenceye veya tepsiye döşeyip, üzerine şekeri boşaltın ve 1-2 saat böyle bekletin. Kendiliğinden bırakacağı suyla birlikte ateşe koyup pişirin.
         Kabaklar yumuşayınca, tencereden kabakları alıp servis tabağına veya borcama dizin şurubu biraz daha kaynatıp kabakların üzerine gezdirin.

         Daha sonra üzerini cevizle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder