8 Haziran 2011 Çarşamba

Kâsede Profiterol

Malzeme: 5 su bardağı süt
 
             1 su bardağı toz şeker
              1 çay bardağı un
              1 çay bardağı pirin unu
              1 poşet toz krem şanti
              1 paket tuzsuz kızarmış ekmek (etimek)
Üzeri için:
               2 su bardağı su
               1 çay bardağı şeker
               1 çay bardağından az un
               1,5 çorba kaşığı kakao

               1 paket vanilya


Yapılışı : Süt, şeker, un ve pirinç ununu iyice çırpıp ateşe koyun, kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. soğumaya bırakın. Ilınınca 1 paket krem şantiyi ekleyip 3 dakika kadar çırpın.
        Kızarmış ekmekleri kırıp irili ufaklı bir şekilde kremanın içine ilave edip yumuşamasını sağlayın ve kâselerin biraz yarıdan fazlasına kadar doldurup üstüne dökeceğiniz muhallebiyi pişirin.
        2 su bardağı su
        1 çay bardağına yakın un
        1 çay bardağı şeker
        1.5 çorba kaşığı kakao
iyice çırpıp ateşe koyun, kıvama gelene kadar pişirip son olarak vanilya ekleyin ve bir taşım daha kaynadıktan sonra indirin. Kâselerin üzerine bu kremayı gezdirin hepsine eşit miktarda koyup paylaştırın.En üstüne de hindistan cevizi, badem veya fıstıkla süsleyip buzdolabına koyun soğuyunca servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder