17 Haziran 2011 Cuma

Boşnak Böreği Tarifi

Malzeme: 5 su bardağı un
                1 çay bardağı sıvıyağ
                tuz,su
               Üstü için yumurta
               İçi için peynir, maydanoz

Yapılışı : Hamuru yoğurup 6 bezeye ayırın. Bezelere hafifçe elinizle bastırıp yassılaştırın biraz sıvıyağ sürün. Birkaç dakika böylece bekletip ellerinizle çeke çeke açıp inceltebildiğiniz kadar incecik açın.Sonra üzerine maydanozlu peynir serpiştirip, rulo şeklinde sarıp yuvarlayın. Margarinle yağlanmış tepsiye yuvarlak bir şekilde döşeyin. Üstüne yumurta sürüp fırında pişirin.
         Bezeleri kullanılmamış bir temiz çarşafın üzerinde çeke çeke açınca, bunada çarşaf böreği deniliyor. Tarif aynı tarif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder