21 Haziran 2011 Salı

En Kolay Mantı Tarifi

Malzeme : 500 gram un
                 su ve tuz
İçine :         Kıyma
                 1 adet soğan
                  Maydanoz
                 Tuz, karabiber ve pul biber

Yapılışı : Kıymaya soğanı rendeleyip maydanozu ince ince kıyın. Tuz, karabiber ve pul biber atın karıştırın.
 Hamuru da yoğurup tezgahın üzerinde açın. Çok ince olmasın.Açtığınız yufkayı çay bardağının ağzıyla yuvarlak yuvarlak kesin ortalarına iç koyup yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın.

        Tencerede su kaynatıp, yaptığınız mantıları içine atıp haşlayın. mantılar suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir.Sarımsaklı yoğurtla karıştırıp tabaklara koyun. Sonrada üzerine yağda kızdırılmış pul biber gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder