24 Haziran 2011 Cuma

Patlıcan Sandal Sefası

Malzeme : 4 adet patlıcan
                300 gram parça et
                7-8 tane mantar
                 1 soğan
                 2 domates
                 2 biber
                 Salça, sıvıyağ, tuz, karabiber
Yapılışı : Tavaya, sıvıyağ, et ve mantar koyulup kavrulur, sonra kare doğranmış soğan eklenir. Biraz soteledikten sonra salça koyulur. Ardından domates ve biberler ilave edilir. Daha sonra da tuzu ve karabiberi koyulur.
         Soyulmuş köz patlıcanlar, tepsiye dizilerek ortası sandal gibi açılır. Ortalarına yukardaki karışumdan koyulur. Üzerlerine 1 er dilim kaşar koyularak fırına sürülür. Kaşar eriyince fırından alınır.
         Arzu ederseniz kaşar yerine domates biberle de süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder